GASZTRO

Hami - Gasztróismeretek gyerekeknek

2009. november 10., kedd 09:47

Rajzos felvilágosító olvasmány a betondzsungelek kis lakóinak: a tej nem dobozban terem, a sonka nem vákumcsomagolásban pottyan a világra és a hal sem rudacskaformában születik. Megjelent a Hami - minden, ami az asztalunkra kerül.

cikk-tipus-ajanlo

hamiA Manó könyvek kiadó gondozásában megjelent Agostino Traini Hami -minden, ami az asztalunkra kerül című gyerekkönyve. Igazi városi gyerekenek való olvasmány. A betondzsungelek kis lakói kedves, rajzos felvilágosítóórán vehetnek részt a könyv forgatása közben: bizony a tej nem dobozban terem, a sonka nem vákumcsomagolásban pottyan a világra és a hal sem rudacskaformában születik.

Hami a szakács és az életre kelt edények elmesélik az asztalunkra kerlülő minden finomság történetét a gabonatermesztéstől a ropogós kenyér sütéséig. Gasztronómiai szempontból igazán igényes művel állunk szemben: a zöldségekről szóló oldalon nem csak paradicsommal, paprikával vagy akár cukkinivel ismerkedhet a kináncsi kisgyerek, hanem cikóriát és szarvasgombát is felfedezhet az oldalt böngészve. Talán még a szülők számára is akad itt egy-két kevésbé ismert csemege!

A nem-is-annyira-csak-mesekönyvben a válasz a legtrükkösebb étellel kapcsolatos kérdésre is megtalálható: például ki tudta, hogy a kebab jelentése roston sült hús?

Olasz szerzővel van dolgunk, így a globalizált és egyre modernebb konyhán felnövő gyerekek nem fognak csodálkozni, ha vizeskádban pihenő mozzarellát, kemencében sülő pizzát vagy konzervdobozba kerülő tonhalat látnak a könyvben. Ajánljuk a könyvet minden gyerek könyvespolcára, a gasztromániát nem lehet elég korán kezdeni!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta