GASZTRO

Fahéjas csokoládéfelfújt

2009. május 9., szombat 11:00

desszert/csokis
Vágyfokozó recept…. na de négy személyre?! Úgy tűnik, gasztrósunk laza hétvégében gondolkodik.

Hozzávalók

• 10 dkg jó minőségű keserű csokoládé
• 120 ml tej
• ½ ek kukoricakeményítő
• ½ tk őrölt fahéj
• 2 tojássárgája
• 4 tojásfehérje
• 1 ek puha vaj
• 8+2 dkg porcukor


Vajazz ki 4 souffléformát vagy 4 kisméretű hőálló edényt, és szórd meg őket 2 dkg porcukorral (mintha kiliszteznéd). A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A gőzfürdőhöz tegyél vizet egy lábosba, és erre egy akkora tálat, ami pont lefedi a lábost. Forrald fel a vizet, és a gőz fölött a tálban olvaszd fel a csokoládét.

Egy másik lábosban keverd simára a kukoricakeményítőt a tejjel, lassú tűzön forrald fel. Kevergesd folyamatosan, hogy ne legyen csomós. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a langyos csokit. Hagyd langyosra hűlni, és keverd hozzá a kissé felvert tojássárgákat.

A tojásfehérjéket kezdd el felverni elektromos habverővel, fokozatosan szórd bele a 8 dkg porcukrot, és verd kemény habbá. Laza mozdulatokkal keverd a fehérjehabot a csokoládés masszához. Oszd szét a habos krémet a 4 formába (fontos, hogy a formák megteljenek). Tedd a sütőbe 12–15 percre, amíg felemelkednek a felfújtak. Azonnal fogyasszátok! A masszát néhány órával előbb is elkészítheted. Tárold a hűtőben, de sütés előtt 20 perccel vedd ki, hogy felengedjen.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta