És még Bambi is kapható!

Zanza!

fuge_salata nyár/kavalkád
N yári üzemmódba kapcsol a Gasztro. Az elkövetkezendő hetekben lesz itt minden, ami gyümölcsös, tökös, cukkinis és padlizsános. Jönnek a saláták, a hűsítő levesek és a ragadósan édes, gyümölcsös édességek. Lesz lecsó és ratatouille – hétköznapi, nemzetközi, egyszerű és bohém receptek.




Írjátok meg nekünk, milyen nyári ételről olvasnátok szívesen, vagy mi az a kedvenc étel, amelynek receptjét szeretnétek megszerezni, de eddig sehogy sem sikerült. Előkerítjük, megszerezzük, kitaláljuk és megosztjuk veletek!

Saláta fügével – hozzávalók 4 személyre:

vegyes salátafélék (fejes, lollo rosso, madársaláta )
4 gyönyörű, érett lila füge
egy marék dió
4 szelet prosciutto
frissen reszelt Parmigiano-Reggiano (paremzán sajt)

Vinaigrette
2 tk mézes mustár
1 ek balzsamecet
4 ek olívaolaj
frissen őrölt vegyes bors


A diót száraz serpenyőben pirítsd meg. A salátaleveleket mosd meg, tépkedd és keverd össze. A fügéket szintén mosd meg és negyedeld. A vinaigrettéhez a mustárt a balzsamecettel keverd el, add hozzá az olajat, és alaposan keverd ki, hogy sűrű, szinte krémes öntetet kapj, majd ízesítsd egy kis frissen őrölt borssal.

Állítsd össze a salátát: a salátaleveleket az öntettel keverd össze, majd oszd négy részre. Egy adaghoz egy szelet prosciuttót tépj darabokra, keverd a salátához, rendezd el rajta a négy részre vágott fügét, nagy lyukú reszelőn reszelj rá parmezánt, és szórd meg a pirított dió negyedével. Ezt négyszer ismételd meg.

Blogmustra