Epersaláta Amerikából

epersalta_004Eper, Tabasco, és karamellizált karalábé: elég bizarrul hangzik.  Fennakadt a szemem, amikor a barátnőm mesélte a legújabb New York-i  salátaélményét. Aztán kipróbáltam.

Tegnap sikerült bevásárolnom egy félkilónyi savanykás epret. Állítólag szabadföldi, lehet, hogy pont ez a baja, de salátának tökéletesen megfelel.

Mivel a saláta ötlethez receptet nem kaptam, improvizáltam: előbb apró kockákra vágtam a karalábét, majd vajon kevés sóval és cukorral megpirítottam. Akkor jó, ha kap egy kevés színt, de a közepe roppanós marad. Amikor ezzel kész voltam, megszórtam egy csokor frissen apróra vágott petrezselyemmel.

Közben félbevágtam az eperszemeket. A tál aljára a karalábét halmoztam, és meglocsoltam zöld Tabasco-val. Ez a legenyhébb Tabasco, bátrabbak nyugodtan tehetnek rá Chipotle Tabasco-t, a füstös íz is igen jót tesz neki. A tetejére került az eper, megszórva kevés fekete szezámmaggal, de ez csak a díszítés, akár el is maradhat. Isteni!

Hozzávalók 6 főre:

3 zsenge karalábé
50 dkg eper
1 nagy csokor petrezselyem
5 dkg vaj
2 ek cukor
só ízlés szerint
1 ek fekete szezámmag
zöld Tabasco

Oszd meg másokkal is!
Mustra