GASZTRO

Epersaláta Amerikából

2010. június 9., szerda 18:32

epersalta_004Eper, Tabasco, és karamellizált karalábé: elég bizarrul hangzik.  Fennakadt a szemem, amikor a barátnőm mesélte a legújabb New York-i  salátaélményét. Aztán kipróbáltam.

Tegnap sikerült bevásárolnom egy félkilónyi savanykás epret. Állítólag szabadföldi, lehet, hogy pont ez a baja, de salátának tökéletesen megfelel.

Mivel a saláta ötlethez receptet nem kaptam, improvizáltam: előbb apró kockákra vágtam a karalábét, majd vajon kevés sóval és cukorral megpirítottam. Akkor jó, ha kap egy kevés színt, de a közepe roppanós marad. Amikor ezzel kész voltam, megszórtam egy csokor frissen apróra vágott petrezselyemmel.

Közben félbevágtam az eperszemeket. A tál aljára a karalábét halmoztam, és meglocsoltam zöld Tabasco-val. Ez a legenyhébb Tabasco, bátrabbak nyugodtan tehetnek rá Chipotle Tabasco-t, a füstös íz is igen jót tesz neki. A tetejére került az eper, megszórva kevés fekete szezámmaggal, de ez csak a díszítés, akár el is maradhat. Isteni!

Hozzávalók 6 főre:

3 zsenge karalábé
50 dkg eper
1 nagy csokor petrezselyem
5 dkg vaj
2 ek cukor
só ízlés szerint
1 ek fekete szezámmag
zöld Tabasco

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta