GASZTRO

Cannelloni spenótos ricottával

2009. május 28., csütörtök 07:46

spenotoscanneloni2 spenót/vega/olasz
A ricotta, a spenót és a fokhagyma egymásnak lettek teremtve. Finom tésztahengerbe burkolva és egy kevés pikáns paradicsomszósszal nyakon öntve tökéletes harmóniával csábítanak. Csak azt kell eldöntened, hogy pár darabot előételnek, salátával könnyű ebédként vagy vacsorára fogyasztod.


Recept 4 személyre

• 50 dkg cannelloni
• ½ kg spenót
• 60 dkg ricotta
• 6 szelet bacon
• 1 fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• frissen őrölt bors
• 1 csipet szerecsendió
• 1 ek olívaolaj
• 2 ek frissen reszelt parmezán
• 1 doboz paradicsomkonzerv
• 1 gerezd fokhagyma
• egy marék bazsalikomlevél


A cannellonit főzd elő a csomagoláson szereplő útmutatás szerint.
Az olívaolajat forrósítsd fel, dobd rá az apróra vágott bacont. Amikor pirulni kezd, add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold üvegesre. Add hozzá az összetört fokhagymát, pirítsd 1 percig, majd tedd bele a megtisztított, összetépkedett spenótot és a fűszereket. Addig párold, amíg a levelek összeesnek (1-2 perc). Húzd le a tűzről, keverd hozzá a ricottát és a parmezánt. A tölteléket töltsd előfőzött cannelloniba vagy óriás kagylótésztába.

A paradicsomszószhoz egy serpenyőben olívaolajon futtasd meg az összetört fokhagymát, vigyázva, hogy ne kapjon oda. Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, a paradicsomokat kissé nyomkodd szét. Sózd, borsozd, és közepesen erős lángon – fedő nélkül – 15 percig főzd, amíg besűrűsödik. Dobd bele az összetépkedett bazsalikomot, 2-3 percig rotyogtasd.

Egy hőálló tálba szedj néhány evőkanálnyit a paradicsomszószból, erre rakd a megtöltött cannellonikat, majd locsold meg a maradék szósszal.
(A kagylótésztára nem kell szósz, csak alá, és csak néhány percig süsd, különben kemény lesz a tészta.) A cannellonit forró sütőben 20 percig süsd, tálalás előtt szórd meg parmezán sajttal.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta