Zanza!

bodzahab_kicsiFinom desszert a vasárnapi ebéd után, vacsora helyett pedig igazi hétköznapi kényeztetés! Kész bodzaszörpből is készíthető, de frissen főzött szirupból szintén nagyon finom.

Szerencsére bodza lesz még akkor is, amikor már szabadföldi illatos epret árulnak a piacokon, ez a hab ugyanis friss eperrel a legjobb.

 

Hozzávalók:

10 bodzavirág
6 ek cukor
6 tojás sárgája
1 ek keményítő
1 rúd vanília kikapart magja
1 citrom héja
2+2 dl tejszín

A bodzavirágokat és a cukrot, a citrom vékonyan lehámozott héjával együtt tedd félre a 2 dl forró vízzel leöntve. Keverd meg, szűrd le, és főzz belőle szirupot.

2 dl tejszínben keverd el a tojások sárgáját, a keményítőt és a vaníliát. Lassú lángon, folyamatos kevergetés közben főzz belőle krémet. Hagyd kihűlni. Közben a maradék tejszínt verd fel habbá, és keverd a jéghidegre hűtött krémhez, add hozzá a szirupot ás lágyan forgasd össze. Rétegezd eperrel pohárba vagy desszertes tálkába.

Blogmustra