GASZTRO

Vacsora helyett bodzahab

2010. május 24., hétfő 19:44

bodzahab_kicsiFinom desszert a vasárnapi ebéd után, vacsora helyett pedig igazi hétköznapi kényeztetés! Kész bodzaszörpből is készíthető, de frissen főzött szirupból szintén nagyon finom.

Szerencsére bodza lesz még akkor is, amikor már szabadföldi illatos epret árulnak a piacokon, ez a hab ugyanis friss eperrel a legjobb.

 

Hozzávalók:

10 bodzavirág
6 ek cukor
6 tojás sárgája
1 ek keményítő
1 rúd vanília kikapart magja
1 citrom héja
2+2 dl tejszín

A bodzavirágokat és a cukrot, a citrom vékonyan lehámozott héjával együtt tedd félre a 2 dl forró vízzel leöntve. Keverd meg, szűrd le, és főzz belőle szirupot.

2 dl tejszínben keverd el a tojások sárgáját, a keményítőt és a vaníliát. Lassú lángon, folyamatos kevergetés közben főzz belőle krémet. Hagyd kihűlni. Közben a maradék tejszínt verd fel habbá, és keverd a jéghidegre hűtött krémhez, add hozzá a szirupot ás lágyan forgasd össze. Rétegezd eperrel pohárba vagy desszertes tálkába.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta