Bloody Mary Gazpacho

Zanza!

gazpachonyár/leves/hűsítő

A spanyolok tudják a tutit: folyékony halmazállapotú energiaforrás (egy kis alkohollal megbolondítva) minimális erőfeszítéssel. Más most szóba se jöhet!

Mostanra már mindenkinek valószínűleg annyira melege van, hogy a konyhát messze elkerüli, és enni se kíván semmit. Egész napos pihegés, vízivás és izzadás után jóleshet egy jéghideg, laktató leves. Szupergyorsan elkészül.

Mint oly sok mindennél a konyhában, a gazpachónál különösen sok múlik a megfelelő arányok beállításán, eltalálásán. Nem mindegy, hogy ki mennyi paprikát, uborkát vagy ecetet tesz a levesbe, mint ahogy az sem, hogy fehérbor- vagy balzsamecetet használ. Íme egy jó kis alaprecept, a többi már rajtad múlik!

Hozzávalók 4 személyre

• 1 közepes kígyóuborka
• 1 piros kaliforniai paprika
• 1 sárga kaliforniai paprika
• 5 közepes paradicsom
• ½ kisebb lilahagyma
• 1 nagy citrom leve
• ½ tk Tabasco
• só, frissen őrölt vegyes bors
• 4 ek olívaolaj
• 2 ek balzsamecet

Az uborkát, a parikákat, a paradicsomot és a hagymát vágd egyforma kockákra, és az egészet turmixold le. Keverd hozzá a citrom levét, a Tabascót, sózd, borsozd ízlés szerint, és keverd össze.

Sűrű lyukú szűrőn paszírozd át, hogy selymes legyen, és hogy kiszűrd a magokat. Az olívaolajat keverd el a balzsamecettel, és add a leveshez. Fogyasztás előtt hűtsd jéghideghre. A hűtési időn spórolhatsz, ha a zöldségeket már eleve lehűtve dolgozod fel.

Ha szeretnél egy kicsit elbódulni a forró nap végén, keverj a hideg leveshez 1 dl jégbe hűtött vodkát, és kész is a Bloody Mary Gazpacho!

Blogmustra