Baconbe göngyölt csirkemáj aszalt szilvával

Zanza!

bacon

falatka/máj

Érdekes, hogy míg a füstölt szalonnát a vidéki konyhával párosítják, addig a bacon simán elmegy a legmenőbb belvárosi snackbárban is. Pedig szalonna az is a javából, csupán az elkészítése más.

 

 

 

Ez egy igazi partiétel

Tökéletesen lehet kis fogpiszkálókról falatozni, vagyis evőeszköz nélkül sem lesz zsíros az ember keze.

Hozzávalók kb. 40 falatkához:

50 dkg magozott aszalt szilva

40 dkg csirkemáj

50 dkg szeletelt bacon (egy nagy csomag)


bors

rozmaring

olívaolaj

A csirkemájat tisztítsd meg az inaktól, ha zöldes elszíneződést látsz rajta, akkor azt a részt vágd le. A zöld szín az epétől lehet, ami nagyon keserűvé teheti a májat.

Olívaolajban süsd meg, elég neki fél-fél perc oldalanként. Csak a végén sózd és borsozd, majd szórd meg felaprított rozmaringgal.

Egy szem aszalt szilvát fogj össze egy ugyanakkora darab csirkemájjal, majd tekerd be a szalonnába. Tűzd meg fogpiszkálóval. Csak a vendégek érkezése előtt süsd ki, addig tedd a hűtőbe.

Sütni forró serpenyőben kell, és elég csak addig, amíg a bacon kap egy kis színt.

Hidegen is finom, de ha túl sokat áll, akkor a szalonna megkeményedik. Készülj rá, hogy pillanatok alatt elkapkodják!

 

Blogmustra