Babazsúr: tejmentes, gyümölcsös minimuffinok

Zanza!

desszert/körtés/tejmentes
Ezek a falatnyi muffinok kicsattannak az egészségtől: rengeteg rostot és finom gyümölcsöket tartalmaznak. Tejérzékenyek is nyugodtan lakmározhatnak belőlük.

Hozzávalók

• 1 minimuffin-sütőforma
• 2 dl körtenektár
• 2 tojás
• 2 ek napraforgóolaj
• 1 ek frissen facsart citromlé
• ½ citrom reszelt héja
• 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 12 dkg sima liszt
• 15 dkg barna cukor
• 5 ek zabpehely
• 1 csomag sütőpor
• 1 tk szódabikarbóna
• 1 tk őrölt fahéj
• ½ tk őrölt szegfűszeg
• 1 csipet szerecsendió
• ½ tk só
• 1 közepes banán
• 1 közepes körte

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az első 5 hozzávalót keverd össze egy tálban. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, vagyis a gyümölcsök kivételével mindent. A körte magházát vágd ki és aprítsd 1-2 cm-es darabokra a gyümölcsöt.
A banánt hámozd meg, és szintén vágd apró darabokra. A gyümölcsöket add a lisztes keverékhez, rázogasd meg, hogy ne ragadjanak össze, majd az egészet lazán keverd el a tojásos masszával.

A minimuffinformát olajozd ki és oszd el benne a tésztát. Told a sütőbe, és süsd 15–20 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak a kis sütik. Vedd ki, és rácson hagyd kihűlni őket. Ezt addig ismételd, amíg van tésztád – kb. 50 minimuffinhoz elég.

Blogmustra