GASZTRO

Babazsúr a gasztróban

2009. május 13., szerda 08:12

babazsur_muffinHa babazsúrt szervezel, leginkább arra ügyelj, hogy az ételeket előre elkészítsd – közben épp elég lesz a hangulatot felügyelni. És amúgy sem akarsz kimaradni a buliból.

Összeállításunkban olyan babamenüvel szolgálunk, amely a tejérzékeny vendégeknek sem okoz gondot.


Mint tudjuk, minden rendes babazsúr azzal indul, hogy a vendégek elpletykálnak az elmúlt hetek történéseiről – és kibeszélik azokat, akik még nincsenek ott. Ilyenkor igen jól jön az avokádós vagy fetás mártogatós – épp csak kihagyjuk, ami csípős és erős, helyette jól megpakoljuk egészséges finomságokkal, és máris lehet bele tunkolni. Hogy mit? Például aprított zöldségcsíkokat.

arrow_orangeBabazsúr: avokádós mártogatós

arrow_orangeBabazsúr: fetás mártogatós


Ha már mindenki jelen van, ráadásul éhes is, előjöhetünk egy jó kis Hawaii pizzával. Nem garantáljuk, hogy igazi olasz recept, de attól még nagyon finom. Ha fűt a lelkesedés, akár alakokat is kiszúrhatunk a pizzából egy kekszforma segítségével – nagyobb siker, igaz, kicsit több meló is.

arrow_orangeBabazsúr: Hawaii pizza

arrow_orangePizzatészta-alaprecept


Na persze mindez csak az alapprogram, a babazsúr az érdekeltek szerint minden bizonnyal a desszertekről és az édességekről szól. Két érdekességgel szolgálunk. Az egyik egy olyan túrótorta, amit sütés nélkül készíthetsz el. A másik egy gyümölcsös muffin, amit tejérzékeny gyerekek is fogyaszthatnak.

arrow_orangeBabazsúr: túrótorta sütés nélkül

arrow_orangeBabazsúr: tejmentes, gyümölcsös minimuffinok

 

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta