GASZTRO

A libatepertő

2009. november 13., péntek 07:19

libatepert ősz/komfortkaja Félre a fogyókúrával: a langyos libatepertőnél, és a libazsíros kenyérnél kevés dolog eshet jobban egy hideg novemberi napon, talán csak akkor fokozhatjuk az élvezeteket, ha pár pohár újborral öblítjük le a zsírt a torkunkon!

 

cikk-tipus-recept

Tapasztalatból mondom, hogy kevés dolognak van nagyobb sikere egy buliban, mint a friss libatepertőnek lilahagymával. Lehet, hogy lesz egy-két olyan barátnőd, aki a hagymának ellen tud állni, de a tepertő pillanatok alatt elfogy majd, erre mérget vehetsz!

Egy titka van csupán, legyen nagy szemű sóval megsózva amikor az asztalra kerül, és teljesen friss, ropogós fehérkenyeret kínálj mellé.

Bőrös hájat vásárolj, egy kiló a minimum, abból alig marad majd tepertő.

Vágd kockákra, ízlés szerint. Talán a kisebb kockákat könnyebb teljesen ropogósra sütni.
Alacsony hőfokon süsd, amíg feljön a zsír tetejére. Én ekkor szoktam bele tenni kevés vékony szeletekre vágott fokhagymát, de ezzel már csak egy percig hagyom sercegni, mert a fokhagyma hamar megég, és megkeseredik. Szűrőlapáttal szedd papírszalvétára, hogy a felesleges zsírt leitasd róla.

Kész is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.11.16 08:22:06direkt

    Mi megcsináltuk, szuper lett, illetve volt mert tényleg alig marad a kiloból...

  • 2009.11.18 09:26:39BRAAJEN

    Ez nem egész off topik! :)
    1 kg hájból(kacsa), 20-30 dkg tepertő, ha lessz, de lessz viszont szép sárga kacsazsír! majd 8 dl, ami szintén nagyon fínom! :p és árban mélyen alatta van a boltinak!!!
    A bolti tepertönek 2-300 Ft kilója, de a zsír is 1000 Ft fölötti bőven, és sem az íze sem a szine sem az illata össze se hasonlítható az otthonival!
    Savanyúságnak ecetes karfiol! Már az üzletközpontokban is lehet kapni, kis vödörben nem csak a piacon.

  • 2009.11.23 13:08:10BRAAJEN

    opssz! 2-3000 Ft !!! :P

  • 2010.02.15 08:56:09jankó51

    Javaslat: ha iagazi omlós töpörtyűt (bármiből) akarsz készíteni a sütést főzéssel kell kezdeni.
    a lábosba, fazékba, akármibe rakott alapanyagra annyi vizet kell önteni a mi ellepi és
    indulhat a töpörtyűkészítés. a víz elfő, a töpörtyű megsül ( meg ne égjen) és omlósan
    isteni. tesen megpróbálni.
    J.51

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta