Lila Füge és Fűszeres kedvence: a világ legegyszerűbb desszertje

Az angolok körberöhögnének minket, hogy ezt az édességet trifle-nek nevezzük. A trifle egy jó nagy üvegtálban lerétegezett desszert, ami piskótából, főzött vanília- vagy más krémből és tetszőlegesen választott gyümölcsökből áll.

Általában karácsony környékén készítik, jó sokáig állni hagyják a hűtőben és úgy tálalják. Impozáns desszert. Amit most készítünk, szintén jól néz ki és követi a rétegezés elvét. A hozzávalók is nagyjából megegyeznek, csak mindenhol egyszerűsítettünk egy kicsit: piskóta helyett babapiskóta, főzött krém helyett fehér csokoládés tejszínhab került a nagy tál helyett kis poharakba. Gyorsan elkészül és nagyon finom.

6-8 kis poharat tudunk megtölteni

Fehér csokoládés trifle (pohárkrém)

4 dl habtejszín
15 dkg fehér csokoládé
1 tk vaníliakivonat
10 dkg babapiskóta
1 dl erdei gyümölcs lekvár + 1/2 dl víz
1/4 kg fagyasztott erdei gyümölcs keverék (nem kell felolvasztani) + a díszítéshez
opcionális: pirított mandula

1 dl tejszínt egy kis lábosban felmelegítünk, lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen elolvad, hagyjuk kihűlni. A lekvárt egy másik kis lábosban összeforraljuk a vízzel. A fagyasztott gyümölcsöt csak felhasználás előtt 10 perccel vesszük ki a mélyhűtőből.

A maradék tejszínt a vaníliakivonattal kemény habbá verjük. Lazán hozzákeverjük a lehűlt fehér csokis tejszínt. Ezzel elkészült a krém, összeállítjuk a desszertet: A piskótát a babapiskótát 2-3 darabra törjük, és elosztjuk 6-8 kis pohárban, rákanalazzuk a lekvárt, megszórjuk a félig fagyott gyümölccsel, és egy jó nagy adag krémet teszünk rá. Ha nagyobb poharat használunk, a rétegezést megismételjük. A tetejét gyümölccsel díszítjük. Letakarjuk fóliával, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. Készülhet egy nagy üvegtálban is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra