GASZTRO

Lekvár a kenyérsütőgépből

2011. október 7., péntek 14:20

Évek óta porosodik a konyhában a kenyérsütőgép? Pedig a legjobb lekvárfőző berendezés. Öt perc munka, édes élvezet egész télen. Pálinkás és tárkonyos körtelekvár ínyenceknek.

Elő a kenyérsütő géppel, és főzzünk benne lekvárt! A világon a legegyszerűbb dolog betenni egy gépbe a gyümölcsöt, bekapcsolni, majd egy-két óra múlva egyszerűen üvegekbe tenni a kész lekvárt. Természetesen ezzel a módszerrel nem lehet egy egész gyümölcsös termését lekvárnak eltenni, de ha inkább a sokféle, de abból kevés lekvár hívei vagyunk, akkor érdemes bevetni a masinát. Amíg a gép keverget helyettünk, addig nyugodtan csinálhatunk mást. Konyhatündér varázsló indul!

Mi úgy vagyunk vele, hogy sokkal jobb húsz féle lekvár közül választani télen a kamrapolcról, mintha csak sárgabarack jam van, de abból ötszáz üveggel. A körte és a tárkony egy tökéletes párosítás, nem kell félni tőle, nemcsak az ínyencek szeretik, de a klasszikus ízekhez szokott emberek is imádják.

Hozzávalók három kicsi üveg lekvárhoz:

75 dkg felkockázott körte
15 dkg méz
1 ek friss tárkony
0,5 dl körtepálinka

Minden hozzávalót tegyünk a kenyérsütőgép üstjébe, és indítsuk el a programot. Géptípustól függően, 1,5-2 óra alatt kész a lekvár, amit öntsünk sterilizált üvegekbe, fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk így tíz percig. Fél évig áll el felbontás nélkül.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta