Lekvár a kenyérsütőgépből

Évek óta porosodik a konyhában a kenyérsütőgép? Pedig a legjobb lekvárfőző berendezés. Öt perc munka, édes élvezet egész télen. Pálinkás és tárkonyos körtelekvár ínyenceknek.

Elő a kenyérsütő géppel, és főzzünk benne lekvárt! A világon a legegyszerűbb dolog betenni egy gépbe a gyümölcsöt, bekapcsolni, majd egy-két óra múlva egyszerűen üvegekbe tenni a kész lekvárt. Természetesen ezzel a módszerrel nem lehet egy egész gyümölcsös termését lekvárnak eltenni, de ha inkább a sokféle, de abból kevés lekvár hívei vagyunk, akkor érdemes bevetni a masinát. Amíg a gép keverget helyettünk, addig nyugodtan csinálhatunk mást. Konyhatündér varázsló indul!

Mi úgy vagyunk vele, hogy sokkal jobb húsz féle lekvár közül választani télen a kamrapolcról, mintha csak sárgabarack jam van, de abból ötszáz üveggel. A körte és a tárkony egy tökéletes párosítás, nem kell félni tőle, nemcsak az ínyencek szeretik, de a klasszikus ízekhez szokott emberek is imádják.

Hozzávalók három kicsi üveg lekvárhoz:

75 dkg felkockázott körte
15 dkg méz
1 ek friss tárkony
0,5 dl körtepálinka

Minden hozzávalót tegyünk a kenyérsütőgép üstjébe, és indítsuk el a programot. Géptípustól függően, 1,5-2 óra alatt kész a lekvár, amit öntsünk sterilizált üvegekbe, fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk így tíz percig. Fél évig áll el felbontás nélkül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek