Boroskólás marhapörkölt

Vigyázat, eredeti Coca-Cola recept! Olyan jól fogadtátok a tegnapi kólában főtt sonka receptjét, hogy ma megosztunk veletek egy sokkal bizarrabb ételt, méghozzá egyenesen a Coca-Cola hivatalos honlapjáról. Megfőztük, megettük, vártunk, és semmi nem történt. Ehető volt. Azért biztos, ami biztos, se margarint, se lisztet nem főztünk bele.

Érdekes, hogy sokkal hamarabb öntünk kólát a pörköltbe, mint hogy margarinnal indítsuk azt, amit nagyanyáink füstölt szalonnával kezdtek. Mindenesetre kíváncsiak lennénk arra az emberre, aki először találta ki, hogy a jóféle vörösboros marhapörköltöt kólával is fel lehet önteni. Igaz, mi már semmin nem csodálkozunk azok után, amit a saját fülünkkel hallottunk egy amerikai hölgytől, hat puttonyos aszút kóstolva: pont olyan íze van, mint a Coca-Colának, mégis sokkal drágább. Miért?

Hozzávalók:

1,5 kg marhalábszár felkockázva

2 ek sertészsír

2 nagy fej hagyma felkockázva

1 gerezd fokhagyma összezúzva

1 ek pirospaprika

1 kk kömény

1,5 dl Coca-Cola

1 dl vörösbor

4 szem paradicsom

Nem éppen autentikus pörkölt készül belőle, kicsit macerásabb is a megszokottnál, de úgy készítettük, mint ahogy a receptben van. Tehát: a zsíron megpirítottuk a húst, majd kiszedtükés félretettük. Beleszórtuk a hagymát és a fokhagymát, és hagytuk megpuhulni. Meghintettük a paprikával és a köménnyel, majd visszatettük a húst. Felöntöttük a kólával és a borral (vagyis a boroskólával), majd beledobtuk a paradicsomkockákat. Sóztuk, lefedtük és puhára főztük. Mi a végén apró krumpligombócokat főztünk bele, így tálaltuk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra