Húst kaptak a vegák, zarándokutat kérnek cserébe

A New Jersey-i indiai étterem tévedésből húsos szamoszát szolgált fel egy csoport vegetáriánus hindunak, akik most perelni készülnek. A két éve húzódó per tétje egy zarándokút, ahol a vegák megtisztulhatnának.

Fotó: Samad Jee
Fotó: Samad Jee

Az eset még 2009-ben történt: egy tizenhat fős, vegetáriánus hindukból álló csoport szamoszát rendelt a Moghul Expressből. A rendeléskor külön kiemelték, hogy ne legyen semmiféle hús az ételben, és amikor a dobozt egyikük átvette, azon a VEG Samosa felirat is szerepelt. A probléma akkor kezdődött, amikor nekiálltak elfogyasztani a rendelést, ugyanis kiderült, hogy az étteremben összekeverték a vegetáriánus rendelést egy másikkal, és így a hinduknak jutott a húsos szamosza, míg egy másik vendég kapta a zöldségeset.

A tét: fizetik-e a megtisztító zarándokutat

Az étterem azonnal korrigálta a hibát, ami nem nyugtatta a tizenhatokat, akik a malőr után további kártérítést követeltek a Moghul Expresstől. Azzal ugyanis, hogy húst ettek, vallási előírást szegtek meg, beszennyezték a karmájukat és a dharmájukat, ami igen negatívan befolyásolja a halál utáni lehetőségeiket. Az étteremnek tehát kötelessége finanszírozni egy megtisztító zarándokút költségeit Indiába - adta hírül a MNN.com

A zarándokút célja az észak-indiai Harodwar lenne, ahol a Gangesz partján vennének részt egy szent megtisztító rítusban. A történet természetesen a bíróságon folytatódott, ahol első fokon elutasították a felperesek követeléseit, ám most hétfőn helyt adott a fellebbezésnek a bíróság, úgyhogy a csoportnak van jogalapja a perre. A Moghul Expresst üzemeltető, a Mogul Caterers illetékese, Kamal Arora egyelőre nem kommentálta a döntést, mert folyamatban levő ügyről nem nyilatkozhatnak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra