GASZTRO

Ilyen is van: csokoládévacsora négy fogásban

2011. július 12., kedd 17:00

A csokoládévacsora úgy hangzik, mint minden gyermek álma. Valójában egy meglepő és nagyon tartalmas vacsorán vehet részt bárki, aki igazi csokirajongónak tartja magát és a nyár közepén végigkóstol egy négy fogásos csokoládéra komponált menüt.

Panna cotta az előétel, kenyér a desszertben és csokoládé mind a négy fogásban.  Csokoládéba mártott olívabogyóval, libamájas-csokoládés dobostortával és számos hasonlóan meglepően csokoládés fogással várja vendégeit három héten át a Borssó Bistro.

Nemes italok helyett a csokoládé

Májustól szeptemberig nem beszélhetünk csokoládészezonról - ilyenkor a nagy meleg miatt nem is igazán kívánjuk a csokoládét, a bikiniszezonra készülve pedig mellőzni igyekszünk az édességeket. A Borssó Bistro merész módon szembemegy a konvenciókkal és meglepő különlegességekkel várja a csokoládéimádókat. A vacsora leginkább egy bor- vagy pálinkavacsorához hasonlít, a vezető motívum a nemes italok helyett a csokoládé, abból is az egyik legnemesebb magyar manufaktúra termékei.

A Rózsavölgyi Csokoládé díjnyertes csokoládéira komponált menü 97%,87% és és 71% kakaótartalmú csokoládékat tartalmaz, így nem kell attól tartanunk, hogy a fogások émelyítően édesek lesznek, bár nagyon eltökéltnek kell lennie annak, aki mind a négy fogást egy este alatt végigeszi.

A csokoládé mint nemes alapanyag jelenik meg a fogásokban, egyáltalán nem a megszokott szerepet tölti be, hiszen már az előétel előtt felszolgált sós kenyér is tartalmaz csokoládét. Hozzá vajat kapunk és egyáltalán nincs olyan érzésünk, hogy nutellás kenyérrel indítanánk a vacsorát.

A csokoládé menü fogásai

  • - Aludttej panna cotta saláta mille feuille-el, csokiba mártott olívabogyóval, 97%-os csokoládéval
  • - Libamájas dobostorta 87%-os csokoládéval
  • - Csukafilé Szent Jakab kagylóval, articsókaszívvel, kakaóvajas hollandi mártással, kakaóbabtörettel
  • - Csokoládégömb, benne ganache édesköménnyel, meggypálinkában áztatott, kandírozott kakaóbabtörettel, kenyérrel tálalva

- A menü július 17-ig kóstolható a Borssó Bistróban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta