Ilyen is van: csokoládévacsora négy fogásban

A csokoládévacsora úgy hangzik, mint minden gyermek álma. Valójában egy meglepő és nagyon tartalmas vacsorán vehet részt bárki, aki igazi csokirajongónak tartja magát és a nyár közepén végigkóstol egy négy fogásos csokoládéra komponált menüt.

Panna cotta az előétel, kenyér a desszertben és csokoládé mind a négy fogásban.  Csokoládéba mártott olívabogyóval, libamájas-csokoládés dobostortával és számos hasonlóan meglepően csokoládés fogással várja vendégeit három héten át a Borssó Bistro.

Nemes italok helyett a csokoládé

Májustól szeptemberig nem beszélhetünk csokoládészezonról - ilyenkor a nagy meleg miatt nem is igazán kívánjuk a csokoládét, a bikiniszezonra készülve pedig mellőzni igyekszünk az édességeket. A Borssó Bistro merész módon szembemegy a konvenciókkal és meglepő különlegességekkel várja a csokoládéimádókat. A vacsora leginkább egy bor- vagy pálinkavacsorához hasonlít, a vezető motívum a nemes italok helyett a csokoládé, abból is az egyik legnemesebb magyar manufaktúra termékei.

A Rózsavölgyi Csokoládé díjnyertes csokoládéira komponált menü 97%,87% és és 71% kakaótartalmú csokoládékat tartalmaz, így nem kell attól tartanunk, hogy a fogások émelyítően édesek lesznek, bár nagyon eltökéltnek kell lennie annak, aki mind a négy fogást egy este alatt végigeszi.

A csokoládé mint nemes alapanyag jelenik meg a fogásokban, egyáltalán nem a megszokott szerepet tölti be, hiszen már az előétel előtt felszolgált sós kenyér is tartalmaz csokoládét. Hozzá vajat kapunk és egyáltalán nincs olyan érzésünk, hogy nutellás kenyérrel indítanánk a vacsorát.

A csokoládé menü fogásai

  • - Aludttej panna cotta saláta mille feuille-el, csokiba mártott olívabogyóval, 97%-os csokoládéval
  • - Libamájas dobostorta 87%-os csokoládéval
  • - Csukafilé Szent Jakab kagylóval, articsókaszívvel, kakaóvajas hollandi mártással, kakaóbabtörettel
  • - Csokoládégömb, benne ganache édesköménnyel, meggypálinkában áztatott, kandírozott kakaóbabtörettel, kenyérrel tálalva

- A menü július 17-ig kóstolható a Borssó Bistróban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek