GASZTRO

Ízelítő 10 gasztroblogger főztjéből: Blogkóstoló a Millenárison

2011. május 30., hétfő 12:44

A tavalyi nagy sikernek köszönhetően most a Dining Guide Food Show egyik kiemelt rendezvénye lesz a Tefal Dining Guide Blogkóstoló. 10 népszerű gasztroblogger kreációit kóstolhatod végig, ha bírod.

Összeállította a tervezett menüt az a tíz gasztroblogger, akik részt vesznek a Dining Guide Food Show keretében rendezett blogkóstolón, 2011. június 4-én a Millenáris Parkban. Idén a bloggercsapat négy taggal bővül, fakanalat ragad Dolce Vita, Csak a Puffin, Gabojsza és Piszke is a tavalyiak mellett.

1.     Chili&Vanília: Ázsiai saláta

2.     Csak a Puffin: Málnás cheesecake brownie

3.     Dolce Vita: Vadragus és pesto-s tészta

4.     Fűszer és Lélek: Észt sólet tormalevélbe töltött puliszkával

5.     Gabojsza: Erdélyi töltött szőlőlapi (töltike)

6.    Horasz: Ecetes tűztál – különleges vietnámi tekercs

7.     Lila Füge: Pavlova variációk

8.     Limara: Buci medvehagymás krémmel és paradicsommal

9.     Lorien: Zöldséges lasagne

10.  Piszke: Csirke tikka masala naan kenyérrel

A Blogkóstoló a 2011. június 3. és 5. között a Millenáris Parkban lesz élvezhető a Dining Guide Food Show egyik kiemelt programjaként. A három nap alatt a nagyközönség megismerkedhet a szarvasgombák és olivaolajak világával, az etyeki sonkamesterséggel, kézműves csokoládékkal és speciális fűszerekkel is bemutatók keretében.

A programok szünetében a felnőtteknek a Dining Guide Lounge kávéházi környezetben kínál felejthetetlen élményt a legjobb cukrászdákkal és csokoládé manufaktúrákkal együttműködve, a gyerekek pedig Kuktanoda Főzőiskola és játszóházban szorgoskodhatnak profi szakácsok kiskuktájaként. A Food Show Konyhatechnikai Kiállításnak is helyt ad, ahol a legújabb eszközöket sztárszakácsok kezében is láthatjuk.

A rendezők két különleges gálavacsorával is készülnek, több nemzetközi hírű séfet, a díjazott éttermek képviselőit és neves külföldi gasztronómiai szakembereket is várnak. A pénteki vacsorán ünnepélyes keretek között jelentik be a 2011. évi TOP10 magyarországi éttermet, a vasárnap esti gálán pedig első alkalommal hirdetik ki Közép-Kelet-Európa TOP10 éttermét, akik év végéig küzdenek majd a régió legjobb éttermének járó CEEfood (Central and Eastern Europe Food) díjért.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta