GASZTRO

Menőzőknek: Diós krumplikrémleves

2011. május 26., csütörtök 16:13

Téved, aki azt gondolja, hogy a krémlevesek unalmasak. Csak valami viszonylag szokatlannal kell feldobni, és rögtön különlegessé válik. Az újkrumpli nemcsak petrezselymesen, de levesben is nagyon finom. Vegák lecserélhetik a kacsazsírt olívaolajra, és pillanatok alatt kész a boldogság!

Ebben a levesben az a jó, hogy csak a krumpli kötelező, az összes többi cserélhető. Készülhet újhagymával, póréval vagy vöröshagymával, de dió helyett használhatunk mandulát, sőt tökmagot is. Utóbbi esetben a kacsazsírt rögtön cseréljük is le tökmagolajra.

Ha gyerekek nem esznek belőle, egy evőkanálnyi konyak csak jót tesz a levesnek is, nekünk is.

Hozzávalók:

1 fej hagyma karikákra vágva
2 ek kacsazsír
2 marék dió
1 kg újkrumpli megsikálva, felkockázva
só, bors
1 dl tejszín azoknak, akik szerint tejszín nélkül nincs krémleves

A hagymát megdinszteljük a kacsazsíron, majd a diót is megpirítjuk rajta egy picit. Rádobjuk a krumplit, felöntjük vízzel, sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük. Langyosan a legfinomabb.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta