GASZTRO

Budai Gourmet: a fűszerpaprikán és a gulyáson túl is van élet

2011. május 20., péntek 14:16

Június 3-5. között mindenből a legjobbat ígérik a szervezők a Millenárisra látogatóknak: a legjobb éttermek és borászatok, a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek és felsorolni is nehéz, hogy mi minden más várja a Budai Gourmet látogatóit.

A hazai gasztronómia éllovasai mutatkoznak be június első hétvégéjén a Millenáris parkban, a Budai Gourmet rendezvény keretében. A jelentősen megújuló gasztrofesztivált idén már a Sziget Szervezőiroda jegyzi. „Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint, hogy a gasztronómiai rendezvénypiac legszínvonalasabb és legjelentősebb rendezvényévé tegyük a Budai Gourmet-t. Azt szeretnénk, hogy ez legyen a gasztro-rendezvények rendezvénye, egyfajta eszenciája a többi eseménynek. Mutassuk be minden területről a legjobbakat, legyen a minőség az elsődleges hívó szó, ennek érdekében megnégyszereztük az eddigi költségvetést és megdupláztuk a közreműködők számát.” – nyilatkozta Gerendai.

A hangsúlyt a magas minőségre helyezték

Az éllovasok felvonultatását a szervezők nem bízták a véletlenre. Az elmúlt néhány év gasztroforradalmárai sorakoztak fel, hogy az igazi ínyencek számára is értelmezhető minőségi gasztronómia jelenjen meg a Budai Gourmet-n. Segítőtársként eddig Bíró Lajos, Csapody Balázs, Harmath Csaba, Heimann Zoltán, Jókuti András, Kató András, Mautner Zsófia, Molnár B. Tamás, Nemes Richárd, Segal Viktor, Tálos Attila, Vajda Pierre, Wossala Rozina, Harmathy Ildikó (Piactér), Dr. Panyik Gáborné és Bart Dániel állt a rendezvény mellé. Mindez nem jelenti azt, hogy kizárólag a csúcsgasztronómia képviselőivel találkozhatunk majd, a hangsúly sokkal inkább a magas minőségre helyezték a szervezők.

A már számos nagy rendezvényen edződött borászatokon és pálinkafőzdéken túl, sok olyan résztvevője van az idei Gourmet fesztiválnak, akik először jelennek meg a széles tömegek által elérhető gasztro rendezvényen. Például először fordul elő, hogy az 50 legjobb hazai étteremnek több mint a fele kitelepül, hogy ízelítőt adjanak a konyhaművészetükből. A kulináris kalandozások során megismerkedhetünk a legjobb alapanyagokkal, a legkiválóbb termelőkkel, az elhivatott kereskedőkkel is, de teret kapnak a legjobb a halászléfőzőktől, a pörkölt készítőkig, mindazok akik hiszik azt, hogy érdemes kiemelkedő színvonalú ételeket és italokat készíteni.

A rendezvényen rendhagyó módon egy piactér is kialakításra kerül, ahol bemutatkoznak az ország legjobb termelői piacai, itt helyben megvásárolható lesz a házi termékek színe java, valamint külön sarokkal jelentkezik a Wamp Spájz, ahol különböző manufaktúrák kínálják termékeiket.

A tavalyihoz képest kétszer annyian mutatkoznak be az érdeklődő közönségnek, azonban a tavalyi gárda több mint fele nem kapott meghívást a szemlére, a résztvevők ugyanis csak a szakértők meghívása után jelentkezhettek. Ennek köszönhetően egyetlen gasztronómiai fesztiválba sűrítve kapjuk tálcán az elmúlt néhány év magyarországi gasztrotermését. A szervezők és a szakértők külön örülnek annak, hogy sikerült az egész ország legjavát összegyűjteni, így a látogatóknak valóban olyan élményben lehet része, amit csak gondos tervezéssel, szervezéssel és sok kilométer megtételével tudnának reprodukálni.

A szakmai nap után, június 3-án 12 órától nyílik meg a terep a nagyközönség előtt. A belépőjegy 2900 Ft fejenként és naponta, amely magába foglal egy kóstoló poharat és egy Fesztivál Kártyát, amely a Budai Gourmet a kizárólagos fizetési eszköze. A kártya a rendezvény számos pontján készpénzzel vagy bankkártyával feltölthető, az egyenleg minden terminálon ellenőrizhető és a kártyán megmaradó egyenleg, a rendezvény végéig visszaváltható lesz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta