Iszonyú egyszerű elkészíteni az epres omlettet

Lehet már epret kapni, 700-1600 forintos kilónkénti áron, így még nem vesszük kilószámra, de azért nehéz ellenállni a csábításnak. Receptünkhöz nem kell sok eper, viszont csodás reggelit készíthetsz, és enyhítheted az elvonási tüneteket, amíg végre tényleg beköszönt az eperszezon.

A videó forgatásakor is megerősítést nyert a tétel, hogy az epres omlett igazi párcsábító vagy inkább marasztaló reggeli. Elkészíteni annyira egyszerű, hogy még operatőrünk is vállalkozott rá, pedig ő egy fiatal srác. A siker garantált, a receptet többszörösen teszteltük.

Hozzávalók 2 személyre:

15 dkg eper
2 tojás
1 ek liszt
2,5 dkg olvasztott vaj + a sütéshez
1 ek porcukor
1 csipet só

A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fényes habbá. A sárgákat keverd fehérre a porcukorral, add hozzá az olvasztott vajat és az átszitált lisztet. A kettőt lazán forgasd össze.
Kevés vajon süss kis egy omlettet úgy, hogy az alja aranybarna legyen, a teteje pedig egy kicsit folyós maradjon. A serpenyőben szórd rá a felszeletelt eper 1/3-át és egy kevés porcukrot. Hajtsd ketté, süsd még fél percig, majd csúsztasd tányérra és süsd ki a másik omlettet is. Melegen, porcukorral és a maradék eperszeletekkel megszórva tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek