Receptverseny: legyél te is libamájharcos és nyerj velünk!

Buday Péter 10 legjobb libamájreceptjével készül a május 20-22. közötti Libamáj Fesztiválra, de a Királyi Lakoma másik házigazdája, Kozi (a TV Paprikából) is versenybe száll vele. A Libamáj Napokon ételeiket megkóstolhatják a vendégek és eldönthetik ki a jobb. A Dívány.hu olvasói is beszállhatnak a küzdelembe, a legjobb libamájat és VIP belépőket nyer.

Fotó: www.izbolygo.hu
Fotó: www.izbolygo.hu

A neves séf és a gasztrokalandor küzdelme izgalmasnak ígérkezik, de hisszük, hogy vannak köztünk még igazi harcosok, akik libamájjal álmodnak és ha tehetnék mindig libamájat ennének. Küldjétek be legjobb libamáj recepteteket május 16-ig a divany@divany.hu-ra, és a nyertes Buday Péterrel készítheti el a remek fogást a Libamáj Fesztiválon. A dicsőség mellé a nyertes kap 1 kg libamájat és 4 VIP belépőt a rendezvényre. További információ a fesztiválról: Facebook/libamajfesztival

Részvételi feltételek:
- receptleírás
- saját fotó
- az étel tartalmazzon libamájat

Zsűri: a Dívány gasztrósai: Fűszeres és Lila Füge

Kedvcsinálónak egy-egy recept a Libamájharcosoktól:

Buday Péter: Libamájtorta fügével

Hozzávalók:

0,5 kg libamáj
0,2 kg aszalt füge
1,5 dl tokaji hárslevelű

A szárított fügét ledarálom, pürésítem, borral hígítom krémesre.

A besózott libamáj szeleteket egy kivajazott hőálló edénybe teszem. Aztán bekeverem a fügekrémmel, majd megint libamáj. Addig rétegezem, amíg az edény megtelik. Fóliával letakarom és kb. 50-60 percig gőzölöm. Akkor kiveszem az egészet a gőzből és lesúlyozom, préselem.

Kozi: Házias májkrém

Hozzávalók:

1/2 kiló libamáj
500g vaj
2 vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
babérlevél
majoranna
őrölt fekete bors

Fogok egy mélyebb serpenyőt és felolvasztom benne a vajat. Beledobálom a megpucolt, de egészben hagyott fokhagyma gerezdeket, 5-6 babérlevelet és egy csipet morzsolt majorannát.

A hagymát, paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágom, hozzáadom ezt is. Kis lángon forralom negyed órát. Ha már színe van, belerakosgatom a tisztított nagyobb darabokra vágott májat.

Nagy rácsos kanállal kiszedegetem a májat, ízlés szerint a zöldségeket is (én a paprika kivételével mind belerakom). A megmaradt vajas levet átszűröm, egy kicsit ráöntök, a maradék vajat pedig visszaforralom. A májas zöldséges egyveleget turmixbottal pürésítem, megkóstolom, sózom, borsozom. A besűrített levet ráöntom a tetejére úgy, hogy egyenletesen befedje. Lehűtve fogyasztom.

Oszd meg másokkal is!
Mustra