Csupa zöld: borsó, spárga, újhagyma, bazsalikom, videó

Teljesen mindegy, hogy épp hány fokot mutatnak a hőmérők, a tavaszi zöldségek megérkeztek. Végre. Már nem kell sokat várnunk, és zsenge borsóból is elkészülhet ez a friss, zöld, tavaszi fogás. A vegák egyszerűen hagyják ki belőle a húst.

Meglepő lehet a spárga és a zöldborsó társítása a bazsalikommal, de valójában nagyszerű hármast alkotnak - a zöldborsó a mérleg nyelve, édeskés ízével jól passzol a bazsalikomhoz, és közben a spárga jellegzetes íze is érvényre jut. Hús nélkül, egy kis újkrumplival vega egytálétel, krumpli és hús nélkül pedig zöldségköretnek kitűnő.

Hozzávalók 4 főre:

1/2 kg zöld spárga
30 dkg zöldborsó
30 dkg csirkemell filé
20 nagy bazsalikomlevél
4 csomag újhagyma fehér részei
1 gerezd fokhagyma
1/2 dl száraz fehér bor

fehér bors
1 ek vaj
2 ek olívaolaj

A spárgát mosd meg, fás végeit törd le, a maradékot vágd 2-3 cm-es darabokra. A spárgafejeket vágd le és tedd félre. Az újhagymát pucold meg és vágd apró karikákra. A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, vágd csíkokra és szórd meg sóval és borssal.

Közepes lábosban hevíts fel 1 ek vajat és egy kevés olívaolajat. Amikor forró, dobd rá a csirkemellcsíkokat, és nagy lángon 2 perc alatt pirítsd meg őket. Szedd ki a húst a lábosból, ha vannak benne kis sült darabkák, önts bele 1 ek bort és kapard fel. Önts a lábosba 1 ek olívaolajat és dobd rá a felszeletelt újhagymát és az összetört fokhagymagerezdet. Párold üvegesre közepes lángon - kb. 2 perc.

Tedd a lábosba a spárgaszárakat és a borsót. Sózd, borsozd és öntsd fel a borral. Add hozzá a pirított húst, keverd össze, és fedő alatt, közepes lángon párold 10 percig. Amikor a zöldségek félpuhák, add hozzá a spárgafejeket és párold további 2 percig. Zárd el a lángot, húzd le a tűzről. A bazsalikomleveleket tépkedd össze és keverd az ételhez. Azonnal tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek