Vacsora tíz perc munkával

Zanza!

Maradék húsvéti sonka vagy tarja, amit már senki látni se bír a családban? Tíz perc alatt finom vacsora dobható belőle össze, csak egy késes robotgép szükséges hozzá és valamilyen erős ízű sajt. Maradékhasznosítás a konyhában. Videóval.

Akármilyen szorgalmasan is ettünk húsvétkor, csak maradt egy kis tarja a húsvét után. Nem sok, de ilyenkor már látni se bírjuk az ilyesmiket. Megmenthetjük és akkor nem kell hallgatni:, hogy Etiópiában éheznek a gyerekek. Igen, lasagne lesz belőle. Hogy mégis legyen benne valami különleges, és a húsvét reggelire se emlékeztessen: teszünk bele húsz deka kéksajtot.

Nem éppen autentikus olasz vacsora, de tíz perc alatt elkészül, utána csak meg kell sütni.

Hozzávalók:

A húsos réteghez:

4 gerezd fokhagyma
25 dkg főtt tarja felkockázva
1 kk őrőlt bors
2 dl sűrű paradicsomlé

A sajtos réteghez:

20 dkg kéksajt
1 doboz Philadelphia krémsajt
1-1,5 dl tejszín
2 kk szárított oregánó
lasagne lapok

Késes robotgépben összeaprítom a fokhagymát, majd a húst. Végül felöntöm a paradicsomlével és fűszerezem. Gyorsan elöblítem a tálkát, belemorzsolom a sajtot, beleteszem a krémsajtot és tejszínt, majd fűszerezem és pépesítem.

Egy téglalap formába rétegezem a hozzávalókat a tésztával. Alufóliával lefedve 40 percig sütöm. Érdemes egy tűpróbát végezni, hogy biztosan megpuhult-e a tészta.

Blogmustra