Tojássaláta húsvétra vagy utána

Majonéz nélkül szinte nem is létezik tojássaláta - gondoljunk csak a kaszinótojásra, már ha azt egyáltalán salátának nevezhetjük, - de a saláta többi hozzávalóit bátran lehet variálni. Szezonja van éppen a medvehagymának, így most azt tettük a tojássalátánkba.

A medvehagyma az elmúlt években nagyon divatba jött, gasztrosznob körökben már-már lecsengőben is van a trend, de ettől függetlenül érdemes vele számolni, nagyon egészséges és jó ízű is. Jó hatással van az emésztésre, vérnyomás- és vérzsírcsökkentő hatással bír, és magas a C-vitamin tartalma. Ízét frissen tartja a legjobban, ezért a legjobb így szórni tésztaételekre vagy salátába keverni.

Hozzávalók 6 személyre:

6 kemény tojás
1/2 kígyóuborka
1 nagy csokor medvehagyma
1 csokor (4-5 szál) újhagyma
1/2 csésze majonéz (1,25 dl)

frissen őrölt bors

A kígyóuborkát vágd hosszában ketté és kapard ki a magjait. Vágd kockákra és tedd közepes méretű salátástálba. Az újhagymát tisztítsd meg és karikázd fel. A medvehagymát mosd meg, szárait vágd le, és vágd 1 cm-es csíkokra.

A főtt tojásokat kockázd fel és add a salátához. Keverd hozzá a majonézt, ízesítsd sóval és borssal. Akár pár csepp citromlevet és reszelt citromhéjat is keverhetsz hozzá.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek