GASZTRO

A saját kalács mindig olcsóbb és szebb lesz

2011. április 14., csütörtök 13:56

Az asztal dísze lehet ez a kalácskoszorú, benne a négy főtt tojással. Enyhén édes tészta, nagyon illik a sonkához, tormához, és a főtt tojáshoz. Videó!

Szokásos kalácstészta, lényege a hosszú kelesztés, és az alapos kidolgozás.

Négy egyforma szál tésztából fonjuk, először egymás alatt átbújtatva, majd keresztezve a szálakat. Fontos, hogy a tojásokat előre meg kell főzni, és úgy tenni a kalácsba.

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd hagyjuk a duplájára kelni. Négy részre osztjuk, és megfonjuk a kalácsot. Beleillesztjük a tojásokat, és azok tetejére is teszünk egy kevés tésztát X alakban keresztezve. Újabb kelesztés után megkenjük a tetejét tojással és ötven perc alatt megsütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.

Hozzávalók:

50 dkg fehérliszt

3 ek cukor

1 nagy tojás + 1 a tetejét megkenni

1 nagy csipet só

7 g szárított élesztő

2 dl langyos víz

4 főtt tojás

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta