Így készül a legnépszerűbb amerikai saláta

Zanza!

Az eredeti amerikai káposztasaláta nagyszerű vitaminforrás, de cseppet sem diátás. A sok tejföltől és majonéztől igazán laktató, egy szelet hússal tökéletes ebéd.
  • A coleslaw, néhány államban csak simán slaw, a legnépszerűbb amerikai saláta. Alaphelyzetben nyersen lereszelt káposztából készül, ha úgy jobban tetszik, kerülhet mellé sárgarépa vagy egyéb zöldség, extrém esetben mazsola vagy alma is. Érdemes belőle egyszerre nagyobb adagot készíteni, másnap a maradékkal fel lehet dobni a reggelit vagy az uzsonnára készülő szendvicset. A legjobban frissen grillezett hamburgerhez illik.

  • Hozzávalók

    1 kis fej káposzta (0,75 dkg-1 kg)
    2 sárgarépa
    1 zöldalma
    2 dl majonéz
    1 dl tejföl
    1/2 citrom leve
    1 tk cukor
    1/2 tk só
    1/2 tk bors

  • A sárgarépát és az almát nagylyukú reszelőn reszeld le, a káposztát vágd vékony csíkokra.
  • Az öntethez keverd össze az összes többi hozzávalót, és egy nagy salátás tálban keverd a felaprított zöldségekhez és az almához. Hagyd állni legalább fél órát fogyasztás előtt!
Blogmustra