Elfelejtetted a szerelem ünnepét?

Teljesen mindegy, hogy mi az apropó: Valentin-nap vagy csak a hétfő este, egy csokifelfújt receptre mindig szükség van.

Van rá esély, hogy elfelejtetted a Valentin-napot, ha az elmúlt egy hétben nem hallgattál kereskedelmi rádiót, nem olvastál bulvárlapot, nem jártál csokoládébolt, illatszerbolt vagy virágüzlet környékén. De az is lehet, hogy egyszerűen nem tudod hova tenni ezt a hirtelen berobbant, kötelező ünnepet. Szereted, nem szereted? Ha még nem döntötted el, de nem is készültél semmivel, íme egy tipp: készíts estére egy csokis édességet! Nem bonyolult, viszont nagyon csokis és nagyon tetszeni fog. Ha nem tartod a szerelem ünnepét, készítsd el magadnak!

Hozzávalók:

25 g vaj

10 dkg cukor
20 dkg keserű csokoládé

6 tojás sárgája
7 tojás fehérje
2 ek tejszín
2 tk Nescafé
3 ek narancslikőr
pici só

A szuflé formát vagy hőálló tepsit vajazd ki, és szórd meg kristálycukorral. A sütőt 180 fokra melegítsd elő.

A csokoládét gőzfürdő felett olvaszd fel, és hagyd kihűlni. A tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval robotgépben verd fehéredésig, majd keverd hozzá az olvasztott csokoládét, a Nescafét, a tejszínt és a narancslikőrt. Keverd simára.

A tojásfehérjét is verd kemény habbá, a kettőt 2-3 lépcsőben forgasd össze, vigyázva, hogy ne törd össze a habot. Töltsd a formába és 16-20 perc alatt, 180 fokos sütőben süsd készre. 16 perc alatt a közepe már nem lesz folyós, de még éppen nagyon puha marad. Azonnal tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek