Kacsa narancssziruppal, mert együtt nagyon jók

Zanza!

A kacsamell az egyik legnemesebb húsféle, amit otthon is könnyűszerrel elkészíthetünk. Nehéz mellényúlni, nem úgy, mint a marhánál. Tulajdonképpen két dolgot kell csak betartani: húszdekásnál ne vásároljunk nagyobbat, és ne süssük túl! Ha ilyen kicsi egy kacsamell, akkor biztosan fiatal, nem lesz se rágós, se túl rostos. Ha csak nagyobb van a piacon, azt is meg lehet venni, de abból érdemesebb kicsit keleties kacsafasírtot készíteni, amit aztán a saját zsírjában kisüthetünk.

Hozzávalók személyenként:

1 db maximum húszdekás kacsamell

1 narancs leve és kevés a reszelt héjából

1 kk méz

1 csipet fahéj

1 késhegynyi chilipor

só, bors

Óvatosan irdaljunk!

A narancs levét keverjük el a mézzel, fahéjjal és csilivel, majd egy kislábosban forraljuk sűrűre.

Melegítsük a elő sütőt 100 fokra. A kacsa mellét óvatosan irdaljuk be, vigyázva, hogy a húst ne sértsük meg. Sózzuk, borsozzuk, és tegyük forró serpenyőbe bőrével lefelé. Még a fiatal kacsa is zsíros annyira, hogy nem szükséges alá külön zsiradék. Közepes lángon süssük addig, amíg kisül belőle a zsír és a bőr szép ropogós lesz. Fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 4-5 percig, közben locsolgassuk a narancslével. Zárjuk el a lángot, és a kacsát tegyük tíz percre a sütőbe.

Salátával, vagy kacsazsíron sütött rozmaringos krumplival tálaljuk.

Blogmustra