GASZTRO

Egy fánkrecept mindenkinek kell

2011. január 21., péntek 15:09

Szalagos, csöröge vagy csurgatott, farsang talán nincs is fánk nélkül. Egyesek szerint a farsangi fánkot nem szabad késsel vágni, két villával illik fogyasztani, és csak óvatosan tépni a két villa segítségével.

Hozzávalók 8 főre:

  1. A tejet meglangyosítjuk. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és jól összedagasztjuk. A dagasztás ideje 15-20 perc, ami elvégezhető egy nagy fakanál segítségével, vagy géppel. Addig kell dagasztani, amíg a tészta össze nem áll (ettől lesz szép szalagos).
  2. Tegyük a tésztát 1,5 órára meleg helyre keleszteni. Én egy konyharuhával fedtem le és pléddel takartam be.
  3. A megkelt tésztát liszttel megszórt deszkára helyezzük és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kb. 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat, és hagyjuk a deszkán további 20 percig kelni. A tésztát itt is takarjuk le egy konyharuhával.
  4. Egy széles lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk. A kör alakú fánktésztákat középen a hüvelykujjunkkal jól benyomjuk és forró olajba tesszük. A lábast lefedjük. A tésztákat kb. 2 percig sütjük, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Egy villa segítségével megfordítjuk a fánkokat és a másik felüket is aranyszínűre sütjük. A második oldal sütésekor a lábast már nem kell lefedni.
  5. A tésztából 40 db fánk lett. Frissen finom igazán.
A NO SALTY hasonló receptjei
 Ricottafánk
 Túrófánk
 Csurgatott_fánk
 www.nosalty.hu
 Ricottafánk  Túrófánk  Csurgatott_fánk  További receptek >>

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta