Finom és gyors vacsora: csinálj tócsnit!

Zanza!

Sokféleképpen készíthető, kínálhatjuk salátával, fokhagymás öntettel vagy magában is. Váratlan vegetáriánus vendégeinknek örömet szerezhetünk vele, de hús mellé is tálalhatjuk. Előkészítéssel együtt fél óra alatt kész van.

Hozzávalók két főre

4 db nagyobb krumpli (kb. 40 dkg)

  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 4-6 evőkanálnyi liszt
  • 1 tk csípős pirosarany
  • 1 tk só
  • 2 mk őrölt bors
  • 2 ek olaj

A kisütéshez

  • 3 dl olaj

A nyers krumlit meghámozzuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük, majd felaprítjuk a petrezselyemzöldet. A liszt kivételével az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival. A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Készíthetjük kefírrel is, és ha nem fokhagymás öntettel kínáljuk, a tócsniba is rakhatunk egy-két gerezd zúzott fokhagymát.

A NO SALTY hasonló receptjei
 Dödölle
 Ördöglángos
 Polenta
 www.nosalty.hu
 Gánica (Dödölle)  Ördöglángos  Polenta  További receptek >>
Blogmustra