Sárgabarackos chilis lencsesaláta az újévkor betoppanó vendégeknek

Ha újévkor hirtelen esnek be váratlan vendégek, akkor sem kell leblokkolni. Ha van otthon vöröslencse, rövid idő alatt olyan vacsorát tálalhatunk, amivel nem maradunk szégyenben. Gasztrobloggereink újévi receptje videóval.

Újévkor szinte kötelező lencsét enni. Nem muszáj minden évben lencselevest enni, érdemes kipróbálni valami picit különlegesebbet is. A vöröslencse azért is jó választás, mert pillanatok alatt elkészül, akár egy váratlan újévi vendégnek is pillanatok alatt vacsorát készíthetünk belőle. Nem árt, ha teszünk a lencséhez chilit is, ami a filmen az operatőrök kedvéért kimaradt.

Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg vöröslencse

1 csomó újhagyma

4 gerezd fokhagyma

4 ek vaj

4 szem kardamom

3 dl kókusztejszín

15 dkg aszalt sárgabarack

diónyi gyömbér

kókuszpehely

1 pici chili

Az újhagymát és a fokhagymát karikára vágjuk, és a vajon megpároljuk. Rádobjuk a megmosott lencsét, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beledobjuk a kardamomot, és majdnem puhára főzzük a lencsét. Felöntjük a kókusztejszínnel, belereszeljük a gyömbért, majd beledobjuk az apró kockákra vágott aszalt sárgabarackot és a chilit is. Puhára főzzük. Tálalásnál megszórjuk a száraz serpenyőben enyhén megpirított kókuszpehellyel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra