Expressz vacsora: Gorgonzolás tagliatelle körtével

Zanza!

Az őszi hétköznap esti expressz megoldások egyike. Egyszerű és finom vacsora lehet a gorgonzola-körte-dió nagyszerű hármasa, ezúttal tésztaszósz formájában.

Hozzávalók 2 főre:

  • 15 dkg gorgonzola
  • 15 szem féldió
  • 2 körte
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 20 dkg tagliatelle

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Közben szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk a diót. Félretesszük.

Ugyanebben a serpenyőben megolvasztjuk a gorgonzolát, hozzákeverjük a tejszínt, összeforraljuk és a végén beleforgatjuk a körtecikkeket. Összeforgatjuk a szószt a tésztával és hozzáadjuk a pirított diót.

A NoSalty további ajánlatai

 Citromos, olivás, fokhagymás csirke
 Illatos, sült bébi csirke
 Mézes-mustáros csirke
 www.nosalty.hu
 Citromos, olivás, fokhagymás csirke  Illatos, sült bébi csirke  Mézes-mustáros csirke  További receptek >>
Blogmustra