Zanza!

A toszkán konyha az egyszerűen elkészíthető, ízletes fogások listája. Közéjük tartozik a vargánya gombás, paradicsomos csirke is. Egy pohár könnyű fehér bor az ételbe vagy mellé az asztalra, egyaránt megállja a helyét.

Hozzávalók 6 főre:

  • 1 közepes méretű csirke
  • 2-3  db csirkecomb
  • 4 paradicsom
  • 8 dkg vaj
  • 6 ek olívaolaj
  • őrölt bors
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg vargánya gomba (vagy erdei gombamix)
  • 2-3 dl húsleves
  • 1 ek finomliszt

A csirkét feldaraboljuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, félbevágjuk és a magos belsejét kivájjuk. A mag nélküli részt nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben 3 dkg vajat felolvasztunk, az olajat hozzáöntjük. A csirkét belerakjuk és fehéredésig sütjük benne. Sózzuk, borsozzuk, borral meglocsoljuk.

A gombát feldaraboljuk és a paradicsommal együtt a húshoz adjuk. Levest öntünk alá, lefedjük, és lassú tűzön kb. 60 perc alatt puhára pároljuk. A maradék vajat a liszttel összedolgozzuk. Ha a hús elkészült, akkor kézzel, kisebb darabokban belemorzsoljuk. Így még egy pár percig főzzük, amíg a mártás kellően be nem sűrűsödik.

A NoSalty további ajánlatai

 Citromos, olivás, fokhagymás csirke
 Illatos, sült bébi csirke
 Mézes-mustáros csirke
 www.nosalty.hu
 Citromos, olivás, fokhagymás csirke  Illatos, sült bébi csirke  Mézes-mustáros csirke  További receptek >>
Blogmustra