Zsírra pálinkát! Vége a silány ételeknek

Lássuk be, unalmas a töki pompos! Öt séf és egy blogger elhatározta, hogy olyan kolbászokkal eteti a fesztiválozót, amire érdemes pénzt kiadni.

Vasárnap estig tart nyitva a Budavári pálinka és kolbászfesztivál. Vezető magyar séfek elhatározták, hogy szakítanak a fesztiválokon kapható silány minőségű ételkínálattal, és a remek pálinkák mellé illő kitűnő faltokkal örvendeztetik meg az éhes fesztiválozót. A csapat a 2010. évi Borfesztiválon állt össze A csirke osztrigája néven. A kezdeményezés célja, hogy a fesztiválok ételkínálatában is kiváló minőséget mutassanak fel, őszinte stílusban.

Mostani akciójuk a  Bélben az igazság névre hallgat, és vezető magyar séfek és a legolvasottabb magyar gasztroblog együttműködéséből született alkalmi formáció. Takács Lajos, az Olimpia séfje, Kerekes Sándor, a novemberben nyíló Hold Bisztró séfje, a Gold Bisztró konyhafőnöke, Litauszki Zsolt, a 21 kreatív séfje és Bernát Dániel, az U26 séfje. A csapathoz most Péter Anna, a Malackaraj.hu alapítója csatlakozik, hogy együtt meggyőzzék a fesztivál látogatóit: nem a paprika teszi a kolbászt.

Különleges kolbászok a pálinkafesztiválon
Különleges kolbászok a pálinkafesztiválon

A Bélben az igazság standján kapható sült kolbászok

Narancsos, diós vaddisznókolbász áfonyás mustárral – Bernát Dániel

Pacalos, csülkös kolbász füstölt mustárral – Kerekes Sándor+Takács Lajos

Törkölypálinkás, mazsolás véreshurka fügemustárral – Kerekes Sándor

Pink báránykolbász céklával és sütőtökös tormával – Péter Anna

Szárnyaskolbász erdei gombákkal, és wasabis mustárral– Takács Lajos, Olimpia

Az öt kolbászfalat egy tányéron vásárolható meg, mellé friss kenyeret kínálnak, így egyik különlegességről se marad le a vendég. A tegnap este kóstolt kolbászok közül a pacalos-csülkös formáció volt a legmeredekebb, de azt kell mondjuk, kihagyhatatlan! Állításunkat mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a kolbászt nem csak a hölgyek tüntették el a tányérjukról, de a gyerekek is. Természetesen a kevésbé vállalkozó kedvűek sem maradnak éhen, hiszen klasszikus kolbászok és hurkák is megtalálhatóak a pultban.

Ennyi zsírt muszáj egy kis pálinkával szétcsapatni.

Fesztiválbeszámolót a jövő héten olvashattok.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek