Szendvics sonkából, mozzarellából és nektarinból

Zanza!

Egyszerű, gyors és finom: a titok a hozzávalókban rejlik. Készítsd Serrano sonkával, mozzarellával és szaftos nektarinnal!

A legfinomabb saláták nem az elkészítés módja, hanem a kiváló alapanyagok miatt finomak. Ez a saláta egyszerű, gyorsan elkészíthető finomság, ráadásul szendvicsként egymásra pakolva kiváló váratlan vendég-váró falatnak is.

Hozzávalók

4 mézédes nektarin vagy őszibarack

240 g mozzarella

80 g Serrano sonka

30 g bébi spenót

1 citrom leve

8 apró mentalevél

8 fogpiszkáló

A megmosott és leszárított barackokat félbevágjuk, a magokat kiszedjük. Mindegyik fél barackot további négy szeletre vágjuk. A lecsöpögtetett mozzarella golyókból 3-4 mm-es karikákat szeletelünk. A Serrano sonkákat keresztben félbevágjuk. A spenótleveleket megmossuk és megszárogatjuk. Most jön a szendvicsépítés: a szeletekre vágott fél barackok közé helyezzük el tetszőleges sorrendben a mozzarellát, a sonkát és a spenótleveleket. Minden egyes barackszeletre először citromlevet csepegtetünk. A végén egy mentalevelet teszünk a barackok tetejére, és fogpiszkálót tűzve a közepükbe összefogjuk a salátaszendvicseket. Jól behűtve tálaljuk!

A NO SALTY hasonló receptjei
 Sárgadinnye kecskesajttal
 Sonkás körtesaláta málnavelővel
 Pikáns körtesaláta
 www.nosalty.hu
 Sárgadinnye kecskesajttal  Sonkás körtesaláta málnavelővel  Pikáns körtesaláta  További receptek >>
Blogmustra