GASZTRO RÖVIDHÍR

Londonban tejszínes eper szezon van

2010. június 28., hétfő 13:45

Aki a napokban a londoni Heathrow reptérre utazik, egy tál tejszínes eperrel köszöntik. Ezzel jelzik, hogy megkezdődtek a wimbledoni játékok.

A londoni Heathrow reptérre érkező utasokat július 4-ig egy tál tejszínes eperrel köszöntik. A wimbledoni játékok tiszteletére a British Airport Authority (BAA) ezzel a gesztussal szeretné népszerűsíteni a brit sport világát. Fehér teniszruhába öltözött hostessek kínálják majd a gyümölcsöt több mint 3 millió embernek.

A wimbledoni tenisz egyik gasztronómiai kiegészítőjének tartják az epret. Egy korábbi statisztika szerint a bajnokság ideje alatt átlagosan 25-27 ezer kiló eper és 57 ezer liter tejszín szokott elfogyni. A tejszín helyett clotted creammel, vagy vaníliafagylalttal is fogyasztják a gyümölcsöt. A tornához kapcsolódik a  népszerű ital,  a Pimm's is, ami gin alapú gyümölcsös koktél, limonádéval, vagy tonikkal felöntve.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta