GASZTRO RÖVIDHÍR

Hajrá, Michelin-csillag! Visszatért a Costes séfje

2010. május 11., kedd 08:27

Gerendai Károly, az étterem társtulajdonosa megegyezett tehetséges séfjével, és Vieira már a nyári menüt tervezi Budapestre.

cikk-tious-rovid

Mint azt az Otthon édes blog hírül adta, visszatér a Costes séfje: Miguel Vieira Portugáliából.
Miguel Vieira munkája eredményének tulajdonítják az első magyar Michelin-csillagot, amit rövid, másfél évnyi munka után kapott meg az étterem. Már a Dinig Guide díj átadása után hallani lehetett azokat a kritikákat, miszerint a távozó portugál séfet egy kevésbé erős kollégája váltotta, Nicolás Delgado személyben. Nem lehetett könnyű dolga Delgadónak ebben a helyzetben, hiszen mindig érezhette az összekacsintást a háta mögött: „Beleült a Michelin-csillagos étterem séfjének pozíciójába."
Bár a Michelin kalauz tesztelői visszatértek a Costesbe a séfcsere hírére, mi is úgy éreztük, hogy a Costes nem ugyanazt nyújtja, mint Vieira idejében.
Szerencsére Gerendai Károly, az étterem társtulajdonosa megegyezett tehetséges, előző séfjével, és Vieira már a nyári menüt tervezi Budapestre. A Dívány stábja azt tanácsolja az olvasóinak, hogy már most foglaljanak asztalt nyárra, mert telt ház várható. Hajrá, második Michelin-csillag!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta