GASZTRO RÖVIDHÍR

Évadnyitás és szarvasgombázás

2010. február 4., csütörtök 22:54

Február 6-án, szombaton a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület és a Gödöllői Királyi Kastély társrendezvényének évnyitó fesztiválján - Magyarországon először - ingyenes családi programsorozat keretei között ismerkedhetnek meg az érdeklődők egy bárki számára elérhető, Ferenc József kedvenc levesében is alapanyagként szereplő királyi étekkel, a szarvasgombával. 

cikk-tious-rovid

A február 6-i téli szarvasgomba ünneppel egy olyan hagyományteremtő rendezvénysorozatot kívánnak elindítani, amellyel újraéled Magyarországon a szarvasgomba elfeledett kultúrája. Bemutatkoznak a hazánkban fellelhető szarvasgombafajok, különösen a téli szarvasgomba (Tuber brumale); a szarvasgombával foglalkozó szakemberek, a magyar szarvasgombászok és kutyáik; az első magyar szarvasgombás termékeket gyártó cég;  az első magyar termőre fordult szarvasgomba ültetvény; a szarvasgombával és ültetvényezésével foglalkozó vállalkozások.

Egész nap tartanak majd a szakmai előadások, lesz könyvbemutató és dedikálás, kiállítás és vásár, mikroszkópos ismertető, filmvetítés és képgaléria, hozzá lehet jutni különleges receptekhez is.

 Izgalmasnak ígérkezik a kutyás gombakeresési bemutató a kastélyparkban. Bizonyára sokan lesznek kíváncsiak az első magyar sikeres szarvasgombás termékek mesterszakácsai által alkotott fogásokra.

 Közben ingyenes gyermekműsorok is lesznek a Díszteremben:játékos délutánt rendeznek Pécsi Ildikó Kossuth-díjas érdemes kiváló színművész közreműködésével  „A kastély gyermekszemmel" címmel tárlatvezetés zajlik majd gyermekek számára, a legkisebbek a bébijátszóban szórakozhatnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta