GASZTRO RÖVIDHÍR

Végre megjelent a Lila Füge szakácskönyv

2011. október 28., péntek 11:28 |

Megjelent gasztro rovatunk szerzője, Havas Dóra szakácskönyve, a Lila Füge. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egyik legszebb könyv az idei karácsonyi könyvpiacon.

Havas Dóra - blogja után - a Lila Füge címet adta első könyvének, mely a Boook kiadó gondozásában jelent meg. Nem tudunk nem elfogultak lenni a könyvvel kapcsolatban – és nem is akarunk, de aki kezébe veszi majd az albumnak is beillő szakácskönyvet, az látni fogja, hogy nem estünk túlzásokba, amikor azt írjuk, a könyv elképesztően gyönyörű. Külön érdekessége, hogy a fotókat nem egy hivatásos fotós készítette, hanem Dóra maga állt a fényképezőgép mögé, miután megfőzte az ételt, és elkészítette a tálalást.

75 recept, valódi multi-kulti válogatás a világból. Kevesen tudják, hogy Dóra nem csak könyvekből és főzőtanfolyamokon sajátította el gasztronómiai tudását, de hosszú évekig élt külföldön több országban is, így jópár közel-keleti receptet tanulhatott meg autentikus forrásból.

A könyvben csak új receptek találhatók, csupán egyetlen egy olvasható a blogon is, méghozzá a forró csoki, ami valóban nagyon meghatározza a Lila Füge blog hangulatát. Nagyvárosi, kozmopolita kuckó - már ha létezik ilyen - középpontjában a családdal.

A könyv fejezetcímei sokat elárulnak a hetvenöt receptről, de megsúgjuk, hogy van benne minden, ami egy csajos ebédhez, egy meccsnézéshez vagy egy pasivacsorához kell:

- Ráérős reggeli

- Családi ebéd

- Nyári piknik

- Délutáni falatozás

- Váratlan vendégség

Tökéletes karácsonyi ajándék!

Megrendelhető a Bookline-on is 3592 forintért.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta