GASZTRO RÖVIDHÍR

Paul McCartney vegetáriánus-szakácskönyvet adott ki

2011. október 25., kedd 19:05

Az egykori Beatles-tag Paul McCartney már hosszú ideje vegetáriánus, így elérkezettnek látta az időt, hogy ne csak zenéjével, de egy saját vega-szakácskönyvvel is gazdagítsa az emberiséget.

A zenész The Meat Free Monday Cookbook című könyvében arra buzdít, hogy kevesebb húst együnk. A kötetből nem hiányoznak McCartney kedvenc vegareceptjei, például a sültbabos tacos és a szuper zöldségsaláta, de más hírességek is kivették a részüket a receptgyártásból. A modell Twiggy például egy mozzarellás tésztával járult hozzá a gyűjteményhez, Kevin Spacey pedig halloumival és gránátalmával bolondított lencseragujával szerepel az ötletgazdák között.

Hétfőnként ne egyél húst!

McCartney egyébként a családja „húsmentes hétfő”-kampányára építette a könyvet. A kezdeményezés 2009-ben indult azzal a céllal, hogy rávegye az embereket: hetente legalább egy napig ne egyenek húst. Az ötlet alapja az az ENSZ-jelentés volt, amely szerint az állattartás és a húsipar a felelős a légkörbe került üvegházhatású gázok egyötödéért.

Az ex-Beatle szerint, ha hetente csak egy napig is mellőzzük a húsfogyasztást, jót teszünk a környezetünkkel, ráadásul spórolunk is. Egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben a heti egy húsmentes nap jelentősen megcsappanthatja a kiadásokat – tette hozzá. Nagy-Britanniában 40 ezer példányban adták ki a szakácskönyvet, a következő hónapokban pedig Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában és Finnországban is megjelenik. A Meat Free Monday kampány is profitál a dologból, ugyanis minden, a könyvből származó bevétel hozzájuk folyik majd be.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta