GASZTRO RÖVIDHÍR

22 ezer fontba kerül az arannyal futtatott csokidesszert

2011. október 14., péntek 11:37

A Fabergé-tojásra hasonlító csokikölteményt Marc Guibert, egy angol étterem séfje alkotta meg, és tényleg számít rá, hogy valaki egyszer megrendeli.

Az ehető arany egyre inkább trend, mint luxus. Az eddig sem volt újdonság, hogy egyes cukrászok időről időre horribilis összegekért kanyarítanak lehetetlen tortákat, de Marc Guibertnek, az észak-nyugat angliai Windemere-ben található Lindeth Howe Country House Hotel séfjének csokidesszertje jócskán felülmúlja az eddigieket. Nem annyira méreteiben, sokkal inkább a belefektetett energia és anyag szempontjából – írja a Luxpresso.

A pazar desszert olyan hozzávalókkal készül, mint arany és pezsgőkrém, a végső verzió pedig egyenesen úgy fest, mint egy Fabergé-tojás, a tetején ehető aranylevelekkel. Ez a tetőtől talpig csokiból készült műremek négyféle belga csokit tartalmaz, barack-narancs-whisky ízesítéssel – szóval a rekordtól eltekintve valami igazán finom is született.

A giccses édesség tetejére pedig cseresznye helyett egy kétkarátos gyémánt került. Guibert 22.000 fontot (több mint 7 millió forintot) kóstáló desszertje nem csak elképesztő ára és luxushozzávalói miatt kerülhet be a Guinness-rekordok könyvébe, hanem azért is, mert a hotel étterme tényleg számít rá, hogy valaki egyszer megrendeli.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta