GASZTRO RÖVIDHÍR

Szivárvány színű répa és szuperbrokkoli vacsorára

2011. október 4., kedd 20:41

Új őrület tűnt fel a szupermarketek polcain, a közelmúltban debütált két extrém termék a zöldséges standon, egy édesebb és egészségesebb brokkolifajta, illetve a lila répa - tudtuk meg a Daily Mail cikkéből.

Az új fajta, az úgynevezett Beneforté brokkoli ráadásul háromszor annyi gluko-rafanint tartalmaz, mint a normál verzió - segít megelőzni a prosztatarákot és más rákos megbetegedéseket, illetve jót tesz a szívnek is.

Ami miatt igazán vonzó lehet, hogy enyhén édesebb, lágyabb íze miatt könnyebb megszerettetni a gyerekekkel. Kikísérletezték ugyanis, hogy hogyan lehet keresztezéssel kiszűrni a keserű dimenziót a brokkoli ízéből. Ami nagy kár, hogy nálunk egyelőre nem kapható - a Mark & Spencer élelmiszer részlegén lehet csak belebotlani majd.

Szintén a kicsiket - és természetesen a hobbi food stylistokat - célozza a szivárvány minden színében pompázó répa - amelyről kiderült, csak a konvcenióknak köszönhető, hogy sárga színben terjedt el. A természetben számtalan verzió megtalálható - ehhez nyúltak most vissza okos zöldégtermesztők.

A lila, fehér, citromsárga és borostyánszínű répák szétfeszítik a sárgarépáról alkotott képünket. A Norfolkban termesztett színes répát csokorban árulják majd a brit Tescóban, mindössze egy fontért - vélhetően azonnal elkapkodják majd a kísérletező kedvű háziasszonyok.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta