18 magyar sörfőzde fogja csapolni a söreit

A májusi menet után újra Főzdefeszt. Október második hétvégéjén újra Kézműves Sörfesztivál lesz a józsefvárosi Palotanegyedben. Ott lesz Ausztria és Csehország legmodernebb sörfőzdéje is, csupa olyan különleges sörrel, melyeknek itthon még a műfaját sem igen ismerik. Csokoládéízű stoutok, megvadult, bivalyerős duplabakok és őszies, édes belga ale-ek várnak ránk.

Az október 6-9-ig tartó hosszú hétvégén a szervezők elindítják a második Főzdefesztet a józsefvárosi Palotanegyed legszebb terein. A Főzdefeszt büszkén jelenti, hogy az októberi fesztiválra sikerült Budapestre hozni Közép-Európa legdrágább és legnemesebb sörét – a Tokaji Aszús hordóban érlelt szlovákiai magyar Kaltenceker B27-et, valamint Közép-Európa leggyorsabb sörcsapjait, melyek 1,5 másodperc alatt csapolnak ki egy korsó sört. Ott lesz Ausztria és Csehország legmodernebb sörfőzdéje – csupa olyan különleges sörrel, melyeknek itthon még a műfaját sem igen ismerik.

Tavasz óta felpezsdült a magyar kézműves sörfőzés, így októberben 10 helyett már 18 magyar sörfőzde csapolja söreit a Palotanegyedben. Míg korábban ötévente születtek a sörkülönlegességek, erre az őszre vagy húsz új sör készülődik, erős, világos fesztiválpilzenik, szénfekete, csokoládéízű stoutok, megvadult, bivalyerős duplabakok, őszies, édes belga ale-ek, és friss komlótól vibráló India Pale Ale-k, hoplágerek. A fesztivál a Lőrinc Pap tértől a Krúdy Gyula utcán és a Mikszáth Kálmán téren át a Szabó Ervin téren is túl, egészen a Kálvin téri metrómegállóig tart csütörtökön, pénteken és szombaton déltől éjdélig, vasárnap déltől hatig. A belépés díjtalan!

Oszd meg másokkal is!
Mustra