GASZTRO RÖVIDHÍR

Bemutatkozik a Tour de France első vegán bicajosa

2011. július 6., szerda 11:26

A verseny 108 éves történetében most először kísérli meg letekerni valaki a 3600 kilóméteres távot úgy, hogy közben betartja a szigorúan növény-alapú diétáját. Majdnem teljesen betartja.

Az amerikai David Zabriskie, kicsit csalni fog: a három hetes verseny alatt hetente kétszer is eszik lazacot, hogy a vére több oxigént tudjon felvenni. A szigorú vegánok kritizálhatják Zabriske vacsoráját, de ha megfontoljuk, hogy a versenyzőknek naponta körülbelül 8000 kilokalóriát kell bevinniük, talán elnézik ezt a szélhámosságot. A bicajos szeretné elérni, hogy a sportvilág elismerje a vegán/vegetariánus életvitel nem jelent teljesítménybeli hátrányt.

Fotó: ChuckThePhotographer
Fotó: ChuckThePhotographer

Pont ellenkezőleg: a 32 éves sportoló az év elején váltott vegán életmódra és azt mondja élete legjobb formájában van, még soha nem érezte magát ennyire tele energiával. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy az idén tekerte legjobb időeredményeit. "A legtöbb ember annak alapján választja ki az ételét, hogy azok melyik hizlalnak, illetve fogyasztanak. Számomra az a fontos, hogy az étel mennyire befolyásolja a gondolkodásmódomat, mennyire világosít meg" – mondta a Wall Street Journalnak adott interjúban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta