Éljen: szeptemberben megint lesz herefőzőverseny Szerbiában

A skótoknak viszkijük van, a svájciaknak sajtjuk, de mi, szerbek vagyunk a tökösek - ez a szlogenje a Nemzetközi Herefőző Bajnokságnak szerbiában, nem véletlenül.

A világ minden tájáról érkeznek majd szakácsok szeptember másodikán a szerbiai Ozrembe, hogy összemérjék szakács tudásukat egy, a modern, nyugati társadalmakban óvakodva és néha szörnyülködve figyelt területén a gasztronómiának. Ugyanis szeptember másodikán lesz a hagyományos Nemzetközi Herefőző Verseny - írja a Diet-blog. A fesztivállal egybekötött megmérettetést 2005 óta minden évben megrendezik, az ötlet Ljubomir Erovic fejéből pattant ki, a magyarázat pedig igen egyszerű: szerbiában a herefogyasztás egyáltalán nem olyan szokatlan, mint a legtöbb helyen.

Fotó: Perecz Partensky
Fotó: Perecz Partensky

Nincs mit csodálkozni azon, hogy a versenyen nemcsak a máshol még úgy ahogy elismert golyókat főzik meg, hanem olyan különlegességeket is, mint a strucc, a kenguru, a pulyka, vagy a sertés reprodukciós szerve. A variációk száma végtelen, a herés pizzától kezdve a gulyáson keresztül a muszakáig minden lesz, ami szem szájnak ingere. A fogásokat ezúttal a szervező és a szakácsok a frissen összeházasodott brit királyi párak ajánlják, a gyermekáldást elősegítendő.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek