GASZTRO RÖVIDHÍR

Éljen: szeptemberben megint lesz herefőzőverseny Szerbiában

2011. július 5., kedd 11:27

A skótoknak viszkijük van, a svájciaknak sajtjuk, de mi, szerbek vagyunk a tökösek - ez a szlogenje a Nemzetközi Herefőző Bajnokságnak szerbiában, nem véletlenül.

A világ minden tájáról érkeznek majd szakácsok szeptember másodikán a szerbiai Ozrembe, hogy összemérjék szakács tudásukat egy, a modern, nyugati társadalmakban óvakodva és néha szörnyülködve figyelt területén a gasztronómiának. Ugyanis szeptember másodikán lesz a hagyományos Nemzetközi Herefőző Verseny - írja a Diet-blog. A fesztivállal egybekötött megmérettetést 2005 óta minden évben megrendezik, az ötlet Ljubomir Erovic fejéből pattant ki, a magyarázat pedig igen egyszerű: szerbiában a herefogyasztás egyáltalán nem olyan szokatlan, mint a legtöbb helyen.

 Fotó: Perecz Partensky
Fotó: Perecz Partensky

Nincs mit csodálkozni azon, hogy a versenyen nemcsak a máshol még úgy ahogy elismert golyókat főzik meg, hanem olyan különlegességeket is, mint a strucc, a kenguru, a pulyka, vagy a sertés reprodukciós szerve. A variációk száma végtelen, a herés pizzától kezdve a gulyáson keresztül a muszakáig minden lesz, ami szem szájnak ingere. A fogásokat ezúttal a szervező és a szakácsok a frissen összeházasodott brit királyi párak ajánlják, a gyermekáldást elősegítendő.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta