GASZTRO RÖVIDHÍR

Jamie Oliver csatát nyert a csokis tej ellen

2011. június 28., kedd 16:32

Július 1. óta nem lehet csokis és epres tejet kapni a Los Angeles-i iskolákban Jamie Oliver hadjáratának köszönhetően.

Ötvenhét tonna homokot kellett egy iskolabuszba töltenie Jamie Olivernek ahhoz, hogy felhívja az emberek figyelmét a közkedvelt csokis és epres ízesítésű tejet káros hatásaira - azért ennyit, mert a gyerekek ennyi cukrot visznek be a szervezetükbe a két tejtermék fogyasztásával hetente.

Oliver amerikai tévéműsorával, a Jamie Oliver's Food Revolutionnel hívta föl a figyelmet az ital káros hatásaira, ám egészen a látványos akcióig nem sok minden történt. Annak hatására azonban a Los Angeles Unified School District iskoláiban betiltották a csokis és epres ízesítésű cukrozott tejeket. A LAUSD nem az első, amely a tiltás mellett döntött: Columbia és Kalifornia már kitiltotta az iskoláiból az italt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta