Keréknyomtészta és kördiagramtorta – zseniális ételdizájn

Zanza!

Nincs is annál szebb, mint amikor a humor, a kreativitás és egy szakma találkozik, a végeredmény egészen biztos, hogy nem lesz mellélövés. Martí Guixé, az ételdizájn európai nagymestere ebbe a kategóriába tartozik, szerinte 2050-ben az ételeknek nem lesz többé alakja, sem íze, csak tápanyag lesz, és a tányér is eltűnik.

A spanyol ételdizájner a kilencvenes évek közepén kezdte el másképp tálalni az ételt, és aki azt állította, hogy az ételdizájner az a személy, aki az étellel dolgozik, de a főzni nem tud, ennek ellenére olyan ötletekkel kell előállnia, amik igazodnak a modern kor igényeihez, az emberek életviteléhez. Így született meg a tésztás tapas, a katalán kenyérrel töltött paradicsom, az ikonokkal díszített borsó, a kördiagramtorta vagy a keréknyom formájú tészta. Nekünk nagyon tetszik.

Blogmustra