GASZTRO RÖVIDHÍR

Keréknyomtészta és kördiagramtorta – zseniális ételdizájn

2011. június 27., hétfő 10:53

Nincs is annál szebb, mint amikor a humor, a kreativitás és egy szakma találkozik, a végeredmény egészen biztos, hogy nem lesz mellélövés. Martí Guixé, az ételdizájn európai nagymestere ebbe a kategóriába tartozik, szerinte 2050-ben az ételeknek nem lesz többé alakja, sem íze, csak tápanyag lesz, és a tányér is eltűnik.

A spanyol ételdizájner a kilencvenes évek közepén kezdte el másképp tálalni az ételt, és aki azt állította, hogy az ételdizájner az a személy, aki az étellel dolgozik, de a főzni nem tud, ennek ellenére olyan ötletekkel kell előállnia, amik igazodnak a modern kor igényeihez, az emberek életviteléhez. Így született meg a tésztás tapas, a katalán kenyérrel töltött paradicsom, az ikonokkal díszített borsó, a kördiagramtorta vagy a keréknyom formájú tészta. Nekünk nagyon tetszik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta