GASZTRO RÖVIDHÍR

Lovat sütni botrányos a tévében

2011. május 28., szombat 10:47

Tabunak számító témát piszkált meg a Top Chef Canada, amikor a május 16-i adásban lóhúst kellett készíteniük a szakácsoknak.

Egy "Tradícionális francia menü" volt a soron következő megmérettetés témája a Top Chef Canada május 16-i adásában. A menü részeként liba májat, és lóhúst kellett elkészíteniük a szakácsoknak, ami hatalmas felháborodást váltott ki lóbarát aktivisták köreiben: bojkottra szólítottak föl, szpemmelték a műsor Facebook oldalát. A csatorna, még a műsor sugárzása előtt közzétett hivatalos közleményében jelezte, hogy nem állt szándékukban senkit megsérteni, az adás célja egy igazán tradicionális francia menü megkomponálása volt, és az egyik leghagyományosabb francia hús a lóhús.

A tiltakozók egyébként nemcsak azért emelték föl a hangjukat, mert a lóhús fogyasztása szerintük morálisan ekvivalens a kutya vagy a macskahús fogyasztásával, hanem azért is, mert a lómészárlást Kanadában szerintük nem szabályozzák megfelelően, előfordul például, hogy korábbi versenylovakat emberi fogyasztásra ölnek le, noha azokban könnyen lehetnek még különböző doppingmaradványok.

(Eatocracy)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta