Lovat sütni botrányos a tévében

Tabunak számító témát piszkált meg a Top Chef Canada, amikor a május 16-i adásban lóhúst kellett készíteniük a szakácsoknak.

Egy "Tradícionális francia menü" volt a soron következő megmérettetés témája a Top Chef Canada május 16-i adásában. A menü részeként liba májat, és lóhúst kellett elkészíteniük a szakácsoknak, ami hatalmas felháborodást váltott ki lóbarát aktivisták köreiben: bojkottra szólítottak föl, szpemmelték a műsor Facebook oldalát. A csatorna, még a műsor sugárzása előtt közzétett hivatalos közleményében jelezte, hogy nem állt szándékukban senkit megsérteni, az adás célja egy igazán tradicionális francia menü megkomponálása volt, és az egyik leghagyományosabb francia hús a lóhús.

A tiltakozók egyébként nemcsak azért emelték föl a hangjukat, mert a lóhús fogyasztása szerintük morálisan ekvivalens a kutya vagy a macskahús fogyasztásával, hanem azért is, mert a lómészárlást Kanadában szerintük nem szabályozzák megfelelően, előfordul például, hogy korábbi versenylovakat emberi fogyasztásra ölnek le, noha azokban könnyen lehetnek még különböző doppingmaradványok.

(Eatocracy)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek