GASZTRO RÖVIDHÍR

50 bogrács paprikás krumpli, 16 négyzetméter csokitorta

2011. május 7., szombat 12:56

Május 8-án a Vidámparkban a Gyermekétkeztetési Alapítvány paprikás krumpli-főző versennyel és az ország legnagyobb tortájával ünnepli 18. születésnapját. Rekordkísérlet.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány nagyszabású rendezvénnyel ünnepli 18. születésnapját. 2008 óta rendezik meg a paprikás krumpli-főző versenyt a támogatott gyermekeknek, ahol a rászorulók egy hagyományos magyar étel, a paprikás krumpli főzésében mérik össze erejüket. Idén is 50 bográcsban fog rotyogni a paprikás krumpli.

Május 8-án a Vidámparkban a helyszínre érkező gyerekek a meleg ebéden és a játékokon kívül az ország legnagyobb tortájából is ehetnek. A Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének jóvoltából megdöntik az ország legnagyobb tortája rekordját: 6000 szeletes (16 nm-es) csokitortát fognak felszelni és kiosztani a gyerekek és a Vidámpark látogatói között.

A torta összetevői

100 kg cukor
50 kg liszt
22 kg kakaópor
22 kg vaj
1700 db tojás
100 l tej
180 l tejszín
7 kg vanília puding
40 kg mogyoró

A tortát a Sulyán Cukrászda (Veresegyház), a Pataki Cukrászda (Érd), és a Zila Cukrászda (Lőrinc) mesterei készítik.

Helyszín: Vidámpark, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 14-16.

Időpont: 2011. május 8. 10-15 óra.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta