GASZTRO RÖVIDHÍR

Diszkriminálni akarták a nőket a hotdogevő versenyen

2011. május 1., vasárnap 11:58

Az évente megrendezett Nathan's hotdogevő versenyén az idén kisebb fennakadást okozott, hogy a mezőnyt nemek szerint osztották fel.

A rendes évi Nathan's hotdogevő versenyen az idén a szervezők kisebb változtatást vezettek be: külön csoportba osztották a férfi és a női nevezőket. Ezzel önmagában nem lenne probléma, ám a második csoport fő díja pontosa negyede volt az első csoporténak. A férfiak tízezer dolláros díjával szemben a női első helyezett csak kétezer ötszázat vihetett volna haza.

Fotó: Michael Nagle
Fotó: Michael Nagle

A hatalmas felhördülést követően a szervezők persze gyorsan visszakoztak, és hozzáemelték a nők fődíját a férfiakhoz, ám ezzel nem sikerült lecsillapítani a kedélyeket, több fórumon elindult a latolgatás, miszerint ez is igazságtalan, tekintve, hogy a nők kevesebb hotdogot tudnak megenni a férfiaknál, ezért arányosan kevesebbnek kellene lennie a díjnak is. A verseny egyébként pont olyan egyszerű, mint amilyennek a neve alapján tűnik: a résztvevőknek tíz perc áll rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbb hotdogot eltüntessék.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta